Over ons

Over ons

Meulenhoff Boekerij, gevestigd in de Mondriaantoren te Amsterdam, is een van de grootste boekenuitgeverijen (marktleider in e-books) van Nederland en publiceert onder twee merken jaarlijks boeken (folio-, e- en audioboeken) van hoge inhoudelijke en commerciële kwaliteit. Meulenhoff Boekerij is onderdeel van de Uitgeverij Lannoo Groep.

Meulenhoff

Meulenhoff (opgericht in 1895) staat voor een lange historie in kwalitatief hoogstaande literatuur en non-fictie die zich onderscheidt in stijl en kwaliteit. Naast het Nederlandse fonds (met o.a. Hendrik Groen en Clairy Polak) is Meulenhoff uitgever van vele internationale schrijvers als Jens Christian Grøndahl, Al Gore, Nick Cave, Günter Grass, Primo Levi, Gabriel García Márquez, Mario Vargas Llosa,  en Laurent Binet.

Boekerij

Boekerij is een dominante speler in fictie en non-fictie voor een breed lezerspubliek, actief in romans, thrillers, fantasy, waargebeurde verhalen en inspirerende non-fictie. Boekerij is het huis voor succesvolle auteurs als Jenna Blum, John Boyne, Haenim Sunim, Harlan Coben, David Nicholls, Nicci Gerrard, Lauren Weisberger, Jackie van Laren, Charlotte de Monchy, Christopher Paolini, J.R.R. Tolkien en Santa Montefiore.

Uitgeverij Lannoo Groep

De Uitgeverij Lannoo Groep is een toonaangevende, creatieve en innovatieve uitgeverij die economische en culturele meerwaarde nastreeft. De continuïteit – in 2009-2010 werd het 100-jarig bestaan gevierd – en stabiliteit van de onderneming garanderen de belangen van auteurs, aandeelhouders, medewerkers, klanten en de samenleving, met respect voor duurzaam ondernemen. De kernactiviteiten van de Uitgeverij Lannoo Groep zijn uitgebouwd rond Uitgeverij Lannoo nv, die bestaat uit Lannoo Uitgeverij (de in Tielt (B) gevestigde divisie die boeken en multimedia publiceert), samen met haar afdelingen Racine (Brussel) en LannooCampus (Leuven) en Lannoo Graphics (stationary en bagagerie), TerraLannoo bv (de in Amsterdam gevestigde divisie die non-fictieboeken publiceert) en DistriMedia nv (het logistieke bedrijf in Tielt dat instaat voor de fysieke distributie van de producten van de eigen divisies en van andere uitgevers).